NIEUWS

Geef kleur aan je installatie

Elektro-installaties krijgen kleur  

Pipelife is ook voor zijn aanbod aan elektroleidingsystemen voortdurend op zoek naar nieuwe oplossingen en productverbeteringen om installaties gemakkelijker, sneller en veiliger te maken. Vandaag geven we volop kleur aan elektro-installaties. Om elektroleidingen gemakkelijker te herkennen en identificeren, lanceert Preflex, de elektro specialist binnen de Pipelife groep, voorbedrade buizen in zeven duidelijk herkenbare kleuren.  

Gemakkelijker, sneller en veiliger installeren

Met het Preflex assortiment biedt Pipelife een oplossing voor elke elektro-installatie, zowel voor de residentiële bouw als voor commerciële of openbare gebouwen. Met een totaal aanbod aan voorbedrade buizen, stijve buizen, inbouwdozen en accessoires vinden elektro-installateurs in het Preflex assortiment alles wat ze nodig hebben om eender welk type installatie met kwalitatieve producten af te werken en daarbij te voldoen aan alle geldende normen en kwaliteitseisen. Elektro-installaties met Pipelife producten kunnen bijvoorbeeld de brandveiligheid in ziekenhuizen of woonzorgcentra verhogen, maar dragen evengoed bij aan het dagelijks wooncomfort van huiseigenaars. 

Onze inspiratie voor de verbetering van onze producten en voor de ontwikkeling van nieuwe oplossingen, halen we bij de elektro-installateurs zelf. Door continu in gesprek te gaan met elektro-installateurs en werven te bezoeken, verkrijgen we waardevolle informatie om onze producten steeds beter af stemmen op de noden van de installateur. Ook de meest recente product update van Preflex is te danken aan de input die we van elektro-installateurs kregen.

Installatiegemak naar een hoger niveau : gekleurde buizen

Het onmiddellijk herkennen van producten is voor installateurs een belangrijke troef die hun werk vergemakkelijkt. In een oogopslag het juiste product terugvinden in het magazijn of de bestelwagen, bespaart een installateur een pak waardevolle tijd. Om die reden worden de Preflex producten al jaren voorzien van verpakkingen met kleurcodering.  

Maar hoe herken je die producten even gemakkelijk nadat ze geïnstalleerd zijn in vloeren en wanden? Om die reden bieden we de Preflex voorbedrade buizen voortaan aan in 7 verschillende kleuren, één specifieke kleur voor elk kabeltype. 

Gekleurde voorbedrade buizen zullen installatiefouten vermijden en zullen er voor zorgen dat -als het toch voorvalt- foutieve bekabeling onmiddellijk opgemerkt wordt.

Het vernieuwde voorbedrade buizen concept zal ok on-site opleiding van nieuw personeel vergemakkelijken. “Groen is voor verlichting, rood is voor stopcontacten” is nu eenmaal gemakkelijker te onthouden dan “3G1,5 is voor verlichting en 3G2,5 is voor stopcontacten”. Zelfs weinig-ervaren installateurs zullen sneller zelfstandig en foutloos kunnen werken na een minimale producttraining.

Productverbetering met grote gevolgen

De installateurs met wie we spraken, waren onmiddellijk overtuigd van de voordelen van de gekleurde buizen. Zij geloven vooral dat de nieuwe producten hen zullen toelaten om foutloos te werken en ook veel tijd te besparen op de werf, vooral bij het aansluiten van de zekeringkast. Geen gedoe meer om de juiste buis te vinden en te controleren of ze de juiste kabel bevat. Je neemt gewoon de buis in de juiste kleur, doet een snelle check van de kabel, sluit hem aan en klaar!”


Blijf op de hoogte van Preflex en schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Inschrijven Nieuwsbrief

Recente berichten

Hirschmann Quality Cable

30 nov. Karolien Mille

Gerelateerde Artikels